Зовнішнє тестування – статті та поради

У зв'язку з нововведеннями в системі освіти України всі школярі - майбутні абітурієнти готуються до складання тестів у центрах оцінювання якості освіти. І якщо раніше зовнішнє незалежне тестування було скоріше додатковим бонусом при подачі документів до ВНЗ, то з 2008 року без сертифікату незалежного оцінювання вступити неможливо.


7 причин попрощатись з вашим репетитором ЗНО
Частенько у якості ЗНО-помічника вибирають репетитора. А що? Зручно, недорого, ще й індивідуальний підхід завжди і на кожному занятті. Однак є те, чого репетиторській допомозі буде завжди бракувати.
Як замовити дублікати сертифікатів ЗНО у 2013 році?
При вступі до вузів у 2013 році можна використовувати не лише сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання 2013 року, а й сертифікати ЗНО минулих років (2008, 2009, 2010, 2011 або 2012 року). На жаль, часто з’ясовується, що за ці роки сертифікати ВНО могли бути втраченими.
Як підтвердити факт хвороби учасника ЗНО-2013?
Іноді участь у зовнішньому незалежному оцінюванні (внешнем независимом оценивании) не можлива через хворобу. Проте, щоб отримати дозвіл скласти ЗНО-2013 під час додаткової сесії, слід підтвердити факт хвороби за допомогою медичної довідки або листа непрацездатності.
Що особливого у проведенні ЗНО з історії, математики та української мови?
Основна особливість проведення зовнішнього незалежного оцінювання (внешнего независимого тестирования, ВНО) з таких популярних в абітурієнтів предметів, як математика, українська мова і література, історія Україні, у 2013 році полягає у тому, що ЗНО проводиться впродовж двох сесій.
Додаткова сесія ЗНО 2013
Для деяких категорій осіб, які зареєструвалися на зовнішнє незалежне тестування, а також для абітурієнтів, які з об'єктивних причин не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО-2013, проводиться додаткова сесія. У цьому році вона пройде в період з 4 по 11 липня.
Що необхідно взяти з собою на ЗНО-2013?
Для участі у зовнішньому незалежному тестуванні (внешнем независимом тестировании, ВНО) кожен учасник повинен мати при собі кілька документів. Без одного з них не буде допуску до тестів.
ЗНО-2013: пам'ятка для абітурієнта
Перші кроки до здачі зовнішнього незалежного тестування (внешнего независимого тестирования, ВНО-2013) вже зроблені. Абітурієнти зареєструвалися, Український центр оцінювання якості освіти відправив запрошення-перепустки та поінформував всіх про те, що запрошення-перепустки вже розміщені на інформаційних сторінках абітурієнтів.
Пункти реєстрації ЗНО. Проведення ЗНО 2010.
Проведення ЗНО-2010 мало чим буде відрізнятися від тестування минулих років. Правила тестування, спосіб перевірки робіт та нарахування балів буде ідентичним. Реєстрація учасників ЗНо цього року вже закінчилася, а зараз на носі безпосереднє тестування, яке пройде одночасно у всіх містах України.
Хто може проходити тестування під час додаткової сесії?
Іноді за об’єктивних причин абітурієнти не можуть пройти зовнішнє незалежне тестування під час основної сесії. У кожного для цього можуть бути свої підстави. Проте в тому випадку, коли причини дійсно вагомі, абітурієнт може пройти ЗНО під час додаткової сесії.
Інформація про результати ЗНО 2009 з німецької мови
3 червня відбулося зовнішнє оцінювання з німецької мови. Для участі в ньому зареєструвалося 2 826 осіб. Взяли участь 2 256, що складає 79,8% від зареєстрованих. На перевірку надійшло 2 256 бланків відповідей, що складає 100% від загальної кількості