Реєстрація учасників незалежного зовнішнього тестування

Участь у тестуванні мають право брати лише ті особи, які зареєструвалися у терміни, встановлені Українським центром оцінювання якості освіти.

Де можна зареєструватися для участі у тестуванні?

Про місцезнаходження пунктів реєстрації, їхні фактичні й електронні адреси можна дізнатися в керівників загальноосвітніх навчальних закладів або в районних (міських) відділах (управліннях) освіти. Також можна звернутися до регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Чому не можна зареєструватися за кілька днів до першого тестування?

Кількість учасників тестування у 2008 р. дуже велика — майже 530 тис. осіб. Працівникам Українського центру оцінювання якості освіти потрібен час для того, щоб усіх розподілити по пунктах тестування, аудиторіях, для кожного надрукувати й надіслати запрошення, скласти списки і здійснити іншу підготовчу роботу. Окрім цього, необхідно підрахувати, скільки тестових зошитів і з яких предметів та якими мовами друкувати. Саме тому останнім днем реєстрації визначено 20 лютого 2008 р. Ті, хто не зареєструється до цього дня, скласти тести НЕ ЗМОЖУТЬ.

Чи можна випускникам минулих років зареєструватися у будь-якій школі?

Це дуже небажане явище. Краще цього не робити. Випускники загальноосвітніх навчальних закладів попередніх років, студенти та учні професійно_технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації реєструються лише в єдиних пунктах реєстрації, місцезнаходження яких визначають регіональні центри оцінювання якості освіти спільно з місцевими органами управління освітою. Тому за довідкою щодо місцезнаходження такого пункту потрібно звернутися до районного (міського) відділу (управління) освіти.

Які документи потрібні для реєстрації?

Для реєстрації треба мати паспорт громадянина України. Якщо його ще немає, то можна подати свідоцтво про народження й довідку зі школи, завірену директором, із Вашою фотографією. Якщо Ви є учнем чи студентом професійно-технічного або вищого навчального закладу І–ІІ рівнів акредитації і бажаєте вступити на 1_й курс вищого навчального закладу III–IV рівнів акредитації, необхідно разом із паспортом громадянина України подати довідку із закладу освіти, в якому Ви навчаєтеся. Зразок такої довідки мають усі керівники професійно-технічних навчальних закладів і вищих закладів освіти І–ІІ рівнів акредитації.

Які документи для реєстрації мають подати випускники загальноосвітніх навчальних закладів попередніх років?

Паспорт і атестат про загальну середню освіту. Увага:обов’язково потурбуйтеся про отримання паспорта громадянина України.

Як відбувається реєстрація?

На відміну від попередніх років, реєстрація учасників зовнішнього оцінювання відбуватиметься за допомогою програмних засобів і комп’ютера. У пункті тестування необхідно подати оператору паспорт (свідоцтво про народження, довідку з фотографією). Дані з них він внесе до пам’яті комп’ютера. Також необхідно здійснити вибір предметів, із яких є бажання скласти тести, мову тестування, відповісти на інші запитання оператора. Після отримання цих відповідей друкується реєстраційна картка з іменним кодом. Уважно прочитайте її та підпишіть.

Один примірник реєстраційної картки оператор відправить до регіонального центру оцінювання якості освіти, другий — залишається в учасника тестування. Якщо до 20 лютого у Вас виникне потреба внести зміни у реєстраційні дані чи перелік предметів, Ви можете це зробити, звернувшись до пункту реєстрації. З собою потрібно мати реєстраційну картку та документи, які Ви подавали під час первинної реєстрації. Через три тижні після реєстрації у Вас буде можливість на сайті Українського центру оцінювання якості освіти перевірити достовірність своєї реєстрації.

Чи можна доручити іншим особам провести реєстрацію учасника тестування?

Ні. Нагадуємо, що термін реєстрації складає 3,5 місяці.

Куди можна звернутися у разі виникнення конфліктної ситуації під час реєстрації?

До регіонального центру оцінювання якості освіти.

Чи можна зареєструватися у кількох пунктах реєстрації?

Потреби немає. Більше того, Ваші реєстраційні дані можуть бути визнані повторними і їх знімуть з обліку. Такі «жарти» можуть закінчитися втратою можливості вступу до вищого навчального закладу.

"Зовнішнє незалежне оцінювання - 2008"
Джерело: Useti.org.ua